Nya möjligheter att få stöd av psykolog online via DinPsykolog.se

Kognitiva problem kan ha många orsaker. Det kan vara en följd av psykisk ohälsa så som exempelvis depression eller utmattningssyndrom. Bedömning av detta ingår i utredningen via Minnesmottagningen.se och i de fall det framkommer att vidare stöd hos psykolog är lämpligt kan patienter enkelt få stöd och vägledning online.

Psykolog online

Traditionellt har psykoterapi nästan uteslutande bedrivits via fysiska möten, där klient och terapeut möts i ett mottagningsrum och samtalar. På senare tid, med teknikens intågande, har detta förändrats. Distansterapi har bedrivits först via telefon, och på senare tid via videosamtal och chatt över internet. Att kunna träffa en psykolog online har nu blivit mycket mer vanligt. Fördelen med att träffa en psykolog online är att det inte spelar någon roll var man befinner sig och att man därmed inte behöver resa till en mottagning.

Fördelar med onlineterapi

En av fördelarna med onlineterapi är att tröskeln för att påbörja terapi blir betydligt lägre. Och att personer med social problematik får tillgång till psykologsamtal de annars skulle ha svårt att börja med eller fullfölja. En variant av konceptet med att träffa en psykolog online är meddelandeterapi. Där kan man istället för att ha videomöten skriva med sin psykolog. Idag är många mer vana vid att kommunicera via skrift, och därför kan det kännas mer naturligt att använda detta medium också i samtal med en psykolog för vissa. I meddelandeterapi skriver klienten meddelanden till psykologen som sedan svarar. Denna terapiform blir således mer flexibel än traditionell terapi med fysiska möten. Hos Din Psykolog har vi ett flertal psykologer som finns tillgängliga för meddelandeterapi online. Du genomgår en kort matchning för att hitta den bästa psykologen för dig, och kan sedan börja skriva direkt.

Kom igång redan idag på www.dinpsykolog.se

Fler nyheter

Se alla nyheter
Genom att klicka på "Acceptera" samtycker du till att cookies lagras på din enhet för att förbättra webbplatsnavigering, analysera webbplatsanvändning och hjälpa till med våra marknadsföringsinsatser. Se vår integritetspolicy för mer information.