Ny klinisk studie publicerad i tidskriften "Journal of Prevention of Alzheimer’s Disease"

Geras Solutions har i samarbete med Umeå Universitet genomfört en forskningsstudie som nyligen blivit publicerad i den vetenskapliga tidskriften ”Journal of Prevention of Alzheimers Disease”. Syftet med studien var att etablera normativa data för Geras digitala kognitiva test (Geras Solutions Cognitive Test, GSCT) och utvärdera hur faktorer som kön och utbildning påverkar testresultaten.  

Studien genomfördes på en populationsbaserad kohort i Umeå och inkluderade 144 kognitivt intakta individer (MMSE>26) där samtliga deltagare var 70 år gamla. Medelresultatet på GSCT i studien var 46 poäng och ingen skillnad sågs i testresultat mellan män och kvinnor.  Däremot visade sig utbildningsnivån hos deltagarna ha påverkan på testresultatet. Individer med högskoleutbildning hade i snitt högre resultatet jämfört med personer med lägre utbildningsnivå. Vidare visade studien även att GSCT uppvisar god ”test-retest” reliabilitet vilket ytterligare stärker verktygets validitet. Studien visade också att testning i hemmet gav likvärdiga resultat som testning på mottagning.

Direktlänk till artikeln:

https://link.springer.com/epdf/10.14283/jpad.2023.9?sharing_token=jsJT_hhJEL2bIeyF_QMzSNIAnbI_XmwSHtPGmQAWH8o6ffRNmg1a8nQFsNN66P2LxmUfMrUZ_QBJyQmUqkMv3wqjXc3_zAp96QpOTyM87821U9tW068v8G-Dot0WvujaDySaUeUGLZTz_aQ2ywjkIg%3D%3D

Fler nyheter

Se alla nyheter
Genom att klicka på "Acceptera" samtycker du till att cookies lagras på din enhet för att förbättra webbplatsnavigering, analysera webbplatsanvändning och hjälpa till med våra marknadsföringsinsatser. Se vår integritetspolicy för mer information.